Aftensmad

Hvid kartoffelpizza med rosmarin & aubergine

Her til aften har menuen stået på kartoffelpizza. Istedet for altid at bruge tomatsovs på pizza, synes jeg, engang i mellem, at det er lækkert at lave noget lidt anderledes. Derfor valgte jeg denne gang at lave en hvid pizza med en dejlig smag af rosmarin og hvidløg.

Opskrift:

Svarer til 2 mellemstore pizzaer

Dej

  • 3 dl lunkent vand
  • 35 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 tsk salt
  • 500 g pizzamel

Fyld

  • 5 spsk olivenolie
  • 5 fed hvidløg
  • 15 g frisk rosmarin
  • 1 aubergine
  • 1 frisk bøf mozzarella(drænet vægt ca 125 g)
  • Ca 3 store kartofler
  • Pesto

 

Fremgangsmåde:

I en skål blandes olivenolie, finthakket hvidløg, 10 g finthakket frisk rosmarin og salt og peber, og sættes til side.

Skyl auberginen og skær den i skiver af ca 1/2 centimeters tykkelse. Læg skiverne på en bageplade og drys dem med salt. Salten trækker saften ud af aubergineskiverne, og efter at have ligget med salten på i minimum 20 minutter, duppes væsken væk fra aubergineskiverne med et stykke tørt køkkenrulle.

I mellemtiden sættes kartoflerne til at koge og pizzadejen røres sammen. Jeg koger kartoflerne til de næsten er gennemkogte, men stadig med lidt bid i.

Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilføres. Dejen skal æltes i omkring 5 minutter, og skal derefter hæve tildækket i 30-40 minutter, til den er dobbelt størrelse.

Imens dejen hæver, pensles aubergineskiverne med olivenolie og bages i en 200 g varm ovn i 15-20 min, eller til de har fået en smule farve.

Når dejen er færdighævet rulles den ud, og olieblandingen med rosmarin og hvidløg fordeles på pizzadejen. Mozzarellaen og kartoflerne skæres i skiver og fordeles på pizzaen sammen med de bagte aubergineskiver. Til sidst fordeles pesto og det resterende friske rosmarin over pizzaen, og den bages i en 230 grader varm ovn i 14 min(varmluft).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *