Bagværk

Pandekagekage med hindbærskum

Pandekagekagen med hindbærskum er lavet i anledningen af min kærestes fødselsdag. Jeg lavede pandekager og hindbærskum igår, og samlede selve kagen, da pandekagerne var kolde. Det øverste lag hindbærskum og resten af pynten kom jeg på her til morgen. Kagen kan sagtens laves samme dag som den skal spises, men pandekagerne bliver kun endnu mere smagsfulde og lækre af at stå i køleskabet natten over, med hindbærskummet imellem.

Opskrift: 

Pandekagedej

  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 dl mælk – jeg brugte minimælk.
  • 2-3 spsk olie
  • smør eller olie til stegning

Hindbærskum

  • 750 ml fløde
  • 400-500 g frosne hindbær
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepulver

Pynt

  • Friske hindbær
  • Friske blåbær
  • Mørk chokolade

Først laves pandekagerne. Bland de tørre ingredienser sammen og pisk derefter æggene deri. Pisk olien i dejen så det bliver til en forholdsvis fast masse. Lidt af gangen tilsættes nu den kolde mælk. Jeg sier altid dejen til sidst, for at være helt sikker på at jeg undgår klumper.

Jeg stegte mine pandekager i en smagsneutral olie på en pandekagepande over forholdsvis høj varme, – Sådan synes jeg det fungerer bedst. Der burde gerne komme 8-10 pandekager ud af opskriften, og når alle pandekager er færdige, sættes de til at køle.

I mellemtiden laves hindbærskummet. Kom de frosne hindbær i en gryde sammen med sukkeret. Varm det op til kogepunktet, så eventuelle bakterier forsvinder. Når hindbærmassen er kogt færdig, sættes den på køl med det samme. Mens hindbærmassen køler, piskes fløden sammen med viljesukkeret. Hvis hindbærmassen er meget våd, er det en god idé at piske fløden en smule mere end normalt, så kagen bedre kan holde formen. Hindbærmassen skal være fuldstændig kold, før den vendes sammen med flødeskummen.

Når pandekagerne er kolde og hindbærcremen er færdig, samles kagen. Det er egentlig meget ligetil. Start gerne med den tykkeste pandekage og byg derefter kagen op lag for lag. Først pandekage, så hindbærskum, så pandekage osv. Slut med en pandekage og kom så et tykkere lag hindbærskum på toppen når den skal pyntes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *