Bagværk

Pull-apart brød med basilikum og soltørrede tomater

Dette pull-apart brød er helt utrolig lækkert, og så er det, det ultimative tilbehør til næsten alle retter. Brødet er ikke noget man bare lige bikser sammen kort inden aftensmadstid. Det tager ca. 3,5 time fra man starter til processen, til man har det færdige produkt foran sig, men jeg lover dig, det er alt besværet og ventetiden værd!

Ingredienser:

Dej

  • 3 deciliter lunken vand
  • 35 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk sukker
  • 100 g hvedemel
  • 450 g pizzamel
  • 4 spsk olivenolie

Fyld

  • 200 g blødt smør
  • Ca 20 g frisk basilikum
  • Ca 10 g frisk persille
  • 4 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 glas soltørrede tomater
  • 250 gram revet ost
  • Parmesanost

Fremgangsmåde: 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter salt og sukker og rør rundt. Derefter tilsættes hvedemel og pizzamel og dejen æltes. Når dejen er æltet et par minutter tilsættes olivenolien lidt efter lidt, til dejen er smidig og glat. I en ren skål smurt med olivenolie sættes dejen til hævning i 1,5 time, til dobbelt størrelse.

I mellemtiden forberedes krydderurte smøren. Hak hvidløg, basilikum, persille og forårsløg fint og rør det i smøren.

Når dejen er færdighævet rulles den ud på bordet, og krydderurtesmøren smøres på. Herefter deles dejen op i firkanter, og nu skal brødet samles. Jeg synes det er nemmest at stille den smurte brødform op på højkant. Jeg stabler herefter skiftevis et stykke dej, kommer revet ost, soltørrede tomater og parmesan på, og kommer dernæst endu et stykke dej på. Sådan fortsættes processen til alle stykker dej er brugt.

 

Brødet sættes til at efter hæve i 30 minutter og bages derefter i en 190 grader varm ovn i 30 min.

*Det kan være en fordel at beklæde formen med bagepapir for nemmere at få brødet ud, uden at det går i stykker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *