Aftensmad

Thai-inspireret karry med søde kartofler

Denne ret er helt klart min livret. Jeg laver den så ofte jeg kan, og gerne i store portioner så jeg enten har til flere dage, eller så jeg kan komme en portion eller to i fryseren. Det tager ikke mere end cirka 25 minutter at lave, og så smager det bare helt utroligt godt. Jeg laver min udgave med rød karry pasta, jeg syntes det giver den bedste smag, men hvis man ikke er til rød karry pasta, eller har enten grøn eller gul karry pasta på hånden, kan det sagtens bruges som erstatning.

 

Opskrift: 

(Serverer 4-6 personer)

 • 1 spsk olie
 • 4 skalotteløg
 • 5 små søde kartofler eller 2 store
 • 2-3 håndfulde frisk spinat
 • 2-5 tsk rød karrypasta
 • 1 dåse kokosmælk
 • Ca 250 ml. vand
 • 1 bouillonterning
 • 1/2 pose peanuts
 • 1-2 håndfulde persille
 • 1 tsk fiskesauce
 • Ris

Fremgangsmåde:

Jeg starter altid med at forberede mine grøntsager. Skræl de søde kartofler og skær dem ud i tern på cirka 1,5×1,5 cm. Hak persille og peanuts og bland det sammen. Skyl og rens den friske spinat, og derefter er det tid til at skære løgene. Jeg skærer skalotteløgene i tynde skiver. Når jeg har forberedt grøntsagerne sætter jeg mine ris over. Løgene steges på panden i olien, ved mellem varme, og når løgene har en “klar farve” kommes de søde kartofler ved. Herefter tilsættes karrypastaen. Hvis man ikke er til stærk mad vil jeg anbefale at tage det en smule roligt med karrypastaen til at starte med. Pastaen kan sagtes tilsættes senere hen, når der er komme mere væde til retten. Når karrypastaen er fordelt på de søde kartofler tilsættes kokosmælk og bouillon.

Lad retten simre over lav til medium varme i ca. 15 minutter, eller indtil ’sovsen’ er blevet tykkere og kartoflerne er møre. Hvis du tidligere har sparet på karrypastaen er det nu du kan smage på ’sovsen’ og derefter tilsætte mere. Nu tilsættes den friske spinat samt peanut og persille blandingen(gem evt noget af denne blanding til pynt) Til aller sidst tilsættes fiskesaucen og risene kommes ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *