Aftensmad

Vegansk ostesauce til macaroni & cheese

Denne opskrift på vegansk macaroni & cheese er tilegnet alle der har en forkærlighed for ost, og især til de veganere der savner osten. Opskriften på ostesaucen er oprindeligt fra Hot For Food, men jeg har ændret en smule på den, og hældt den over makaroni pasta. Hvis ikke man kan finde vegansk makaroni pasta, kan ostesaucen bruges til alt fra nachos til quesedillas osv.

Man må endelig ikke blive skræmt over den lange ingrediensliste. Mange af tingene på listen har de fleste i enten køleskabet eller i køkkenskabene, og sådan noget som gærflager, som er den primære kilde til ostesmagen, kan blandt andet købes i Matas eller på de fleste helsehjemmesider.

Opskrift: 

Ostesaucen 

  • 330 g kartofler – skrællet og skåret i 1,5 x 1,5 centimeter terninger
  • 200 g gulerødder – skrællet og skåret i ca 5 centimeter lange stænger
  • 60 ml rapsolie
  • 60 ml plantemælk – jeg brugte usødet soyamælk
  • 2 tsk citronsaft
  • 6 stk syltede jalapeños – Hvis man kan lide sin cheddarsauce stærk kan man eventuelt tilsætte flere syltede jalapeños
  • 3 tsk saft fra de syltede jalapeños
  • 2 tsk tomatpurre
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 2 tsk neutritional yeast/gærflager
  • 1/2 – 1 tsk groft salt

Øvrige ingredienser 

  • 500 g makaroni pasta
  • 6 spsk rasp
  • 2 tsk tørre oregano
  • olivenolie

Fremgangsmåde: 

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca 10 min, til de er næsten gennemkogte. Hvis grøntsagerne bliver for overkogte skiller ostesaucen – så pas endelig på med det. Hæld vandet fra de kogte grøntsager, og kom dem direkte over i en blender. Nu tilsættes alle de øvrige ingredienser og der blendes til ostesaucen er helt glat. Hvis man ønsker mere ostesmag tilføres flere gærflager. Nu koges makaroni pastaerne. Vandet hældes fra det kogte pasta, og ostesaucen og makaroni pastaerne blandes sammen i et ovnfast fad.

Nu blandes rasp og oregano og fordeles ud over pastablandingen. Nu fordeles der forsigtigt lidt olivenolie ud over raspen, og retten bages i 15 min ved 180 grader til raspen er gylden.

 

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *