Aftensmad Frokost

Vegetarisk tarteletfyld

Igennem hele min barndom har tarteletter været noget af det jeg har holdt aller mest af at spise. Da jeg stoppede med at spise kød var det også en af de eneste ting jeg savnede, og derfor besluttede jeg mig for at tarteletter simpelthen var noget jeg ikke ville være foruden. Jeg prøvede mig derfor frem, og nu har jeg endelig fundet mit bud på det perfekte vegetariske tarteletfyld.

For at gøre opskriften så nem som muligt bruger jeg ærter og gulerødder på dåse. Men hvis man selv vil koge gulerødder og ærter er det selvfølgelig også muligt.

Ingredienser:

Opskriften serverer 5-6 personer

  •  500 G. Championer
  • 2 dåser ærter og gulerødder
  • 1-2 dåser asparges
  • 1 L Sødmælk
  • 3 spsk smør
  • 1 terning bouillon
  • 1 bundt persille
  • 4 spsk mel
  • Salt og peber
  •  Muskatnød
  • Tarteletbunde

Fremgangsmåde:

Skær championerne ud i mundrette stykker og brun dem i 1 spsk smør, i en gryde, og sæt dem derefter til side. I samme gryde som championerne er brunet i smeltes yderligere 2 spsk smør. Når smørret er smeltet, tilsættes melet og der røres godt rundt til der er dannet en tyk roux. Lidt efter lidt spædes til, først med alt det overskydende aspargesvand, og derefter den kolde mælk imens der piskes med et piskeris. Lad sovsen småsimre i 5-10 min til melsmagen er helt kogt ud. Hvis sovsen er for tyk tilsættes vandet fra dåserne med ærter og gulerødder. Kom championer, bouillonterningen, ærter og gulerødder samt asparges i sovsen og smag til med salt og peber og muskatnød. Tilsidst tilsættes den hakkede persille. Varm tarteletbundene i ovn eller på brødrister, og kom fyldet i bundende. Pynt med overskydende persille og servér

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *